hand-schrijft

Pubquiz?

Wat is dat nu eigenlijk.

Een pubquiz kun je eigenlijk zien als een gezellig avondje uit, gecombineerd met het samen spelen van een gezelschapsspel. Een traditionele pubquiz wordt gespeeld in teams en bestaat uit 8 rondes.

Zes rondes met kennisvragen uit zeer uiteenlopende categoriën; denk aan sport, entertainment, actualiteiten, geschiedenis, geografie, muziek, curiosa…. . Een fotoronde, waarbij de teams op papier 10 foto’s voorgeschoteld krijgen met bijbehorende vragen. Een pubquiz is niet compleet als er geen muziekronde in zou zitten. Er worden 10 muziekfragmenten afgespeeld, aan de teams is het dan om de juiste artiest en de juiste titel van het nummer te raden.

handen-schrijven

Pubquiz?

In de kroeg, buurthuis, horeca etc.

Inmiddels zijn pubquizzes niet meer weg te denken uit het Nederlandse kroegbeeld. In veel kroegen staat de pubquiz als vast onderdeel op de agenda (wekelijks, om de week, maandelijks). Het is een ideale activiteit om op een normaal gesproken rustige avond toch de tent lekker gevuld te hebben. De ervaring leert dat een pubquiz al gauw 40 à 50 deelnemers kan trekken, waaronder vaak ook mensen die normaal gesproken geen vaste klanten zijn.

Een pubquiz kan ook interessant zijn als je een groepsborrel of etentje binnen hebt en deze groep wil naast het borrelen of eten ook een activiteit ondernemen. Bij Kwistum hebben we voor jou het volgende aanbod:

Kwistum online

Hoe werkt dat?

Nu we vanwege de Coronapandemie meer aangewezen zijn op online ontmoeten heeft Kwistum een online pubquiz ontwikkeld. Via een Zoom-meeting (Teams of andere platforms kan ook) wordt de pubsfeer in de huiskamers gebracht. Ondanks de fysieke afstand zijn er verschillende mogelijkheden om toch gezellig in teams deel te nemen. Meedoen is ook voor de digibeten onder ons een fluitje van een cent.

De quizmaster deelt zijn scherm en geluid en schotelt met behulp van PowerPoint een mooi geanimeerde quiz voor met bijbehorende afbeeldingen, filmpjes en audio. Er worden 4 vragenrondes en 1 muziekronde gespeeld. Inclusief 2 korte pauzes heb je ruim 2,5 uur quizplezier. Na afloop van de quiz kan er online nog gezellig nageborreld worden.

Natuurlijk is het mogelijk om de quiz in te korten of uit te breiden. Verder liggen andere quizvormen of bijvoorbeeld een online bingo ook binnen de mogelijkheden.

Zakelijk

Bedrijven, organisaties, verenigingen etc.

Voor een personeelsfeest, teamdag of een activiteit voor leden of cliënten van je organisatie of vereniging is een pubquiz een ideale activiteit. Hoe leuk is het om te ontdekken dat die normaal stille collega ineens heel fanatiek en enthousiast uit de hoek komt. Of dat je een team vormt met je leidinggevende, waarbij de hiërarchie dus even helemaal niet geldt en hij toch eigenlijk best een gezellige vent blijkt te zijn. Een pubquiz is goed voor de teambuilding.

Om de quiz zo veel mogelijk op de deelnemers en het doel af te stemmen kom ik graag een keer langs om samen de specifieke wensen en details te bespreken. Dit kan natuurlijk ook telefonisch of via de mail verlopen.

particulier

Particulier

Familie, buren & vrienden.

Je kent ze wel; de familie- en buurtborrels, waar je uiteindelijk toch weer dezelfde mensen hebt gesproken die je normaal ook al spreekt. Een pubquiz is een hele leuke manier om op een speelse, gezellige manier met elkaar door te brengen. Door de teams bijvoorbeeld zo divers mogelijk in te delen kom je tot verrassende kennismakingen en zie je kanten van je tante of buurman die je nog niet kende. Een pubquiz verenigt generaties, afkomst en zo voorts.

Kwistum verzorgt een leuke quiz op maat voor jouw groep. Om de quiz zo veel mogelijk op de deelnemers af te stemmen kom ik graag een keer langs om samen de specifieke wensen en details te bespreken. Dit kan natuurlijk ook telefonisch of via de mail verlopen.

Kwistum compleet

Met quizmaster

Bij deze optie ligt de volledige verzorging van de pubquiz bij Kwistum. Dat betekent dat je dus geen omkijken hebt naar het verloop en inhoud van de quiz.

Als je voor deze optie kiest kom ik graag een keer langs om samen de specifieke wensen en details te bespreken. Aan de hand van de wensen en details kan ik een passende offerte maken.

Kwistum pakket

Zonder quizmaster

Wil je een quiz die je zelf gaat presenteren? Kwistum kan dan een pakket leveren waarmee je volledig vooruit kunt. Dit pakket bevat spelmateriaal voor maximaal 15 teams en heeft de volgende inhoud:

  • - De quizvragen met antwoorden, een scoreformulier en een duidelijke handleiding voor de quizmaster.
  • - Fotorondes op A5-formaat en antwoordkaarten voor de teams
  • - Audio- en muziekfragmenten als mp3-bestanden.

Als je voor deze optie kiest kom ik graag een keer langs om samen de specifieke wensen en details te bespreken. Aan de hand van de wensen en details kan ik een passende offerte maken.

Kwistum online

Op maat gemaakt.

Ga je voor een online quiz dan wordt deze op maat gemaakt voor jouw gezelschap. De presentatie neem ik graag voor mijn rekening. Als je voor deze variant kiest heb je (buiten het versturen van de uitnodigingen) nergens meer omkijken naar.

De quiz is ook los te verkrijgen, zonder presentator. Kwistum levert dan de PowerPointpresentatie, eventueel een link voor digitale antwoordformulieren (MSForms) en een duidelijke handleiding. Voor degene die de quiz presenteert is het wel van belang om vertrouwd te zijn met Zoom en PowerPoint en van tevoren een keer goed te oefenen om de quiz ‘smooth’ te laten verlopen.

Heb je interesse in een online quiz van Kwistum? Neem contact op om tot de online quiz te komen die bij jouw gezelschap past.