maurice-foto

Maurice

De vroegere jaren

Mijn naam is Maurice van Hintum (9 mei 1970). Van kinds af aan ben ik dol op sport en spelletjes. Bij ons thuis speelden we vaak gezelschapsspelletjes. Ook kon ik mezelf hele dagen bezig houden met mijn zelfgemaakte Tour de France-spel, wereldkampioenschappen voetbal en zelfs de Olympische Spelen. Dit alles op een zelf ontworpen spelbord, een dobbelsteen en een flinke dosis fantasie. Al op jonge leeftijd organiseerde ik de Tour-pool, die gedurende de volle 3 weken van de Tour op de deur aangeplakt was.

Ook op latere leeftijd hield ik me veel bezig met het organiseren van allerlei activiteiten. Bij de voetbalvereniging als lid van de quizcommissie en o.a. het organiseren van een dorpsvoetbaltoernooi op koninginnendag.

Maurice

Latere leeftijd

Met enkele vrienden hebben we ook een aantal jaren een Catan-weekend georganiseerd. Waar ik altijd blij van wordt is als het lukt om door het organiseren van dit soort activiteiten een groep mensen een gezellige tijd te bezorgen. Een succesje is het als de minder competitief ingestelde deelnemers meegesleept worden in de sfeer .

De afgelopen 22 jaar ben ik werkzaam geweest als psychiatrisch verpleegkundige bij de GGzE in Eindhoven. Door de jaren heen ben ik steeds meer gaan zien wat de kracht van het samenbrengen van mensen kan zijn. Het feit dat mensen zich een paar uur aan de dagelijkse beslommeringen kunnen onttrekken door samen met andere mensen koffie te drinken, spelletje spelen, samen koken en eten doet dan zichtbaar goed.

liverpool

Liverpool

Eerste pubquiz in een echte Engelse pub!

Mijn eerste ervaring met een pubquiz deed ik bij toeval op tijdens een midweekje Liverpool. Samen met mijn reisgenoot belandden we in een echte traditionele Engelse pub midden in een arbeiderswijk in Liverpool. De pub was afgeladen vol met een publiek uit alle leeftijdsklassen. Een man van respectabele leeftijd kwam met een plastic tasje en een zelf in elkaar getimmerd versterkertje met microfoon de zaak binnenlopen.

Als gauw bleek het niet de lokale Frank Sinatra te zijn. De gasten aan onze tafel legden uit dat het om een pubquiz gaat en dat we ook kunnen inschrijven als we wilden. Voor we het in de gaten hadden zaten we midden in een echte Engelse pubquiz. Wat mij vooral heel erg bij is gebleven dat het er vooral erg gezellig aan toe ging, maar ook af en toe scherpe discussies over de juistheid van de antwoorden. Dit alles werd dan toch altijd weer met een flinke dosis Engelse humor opgelost.

Terug in Nederland

De sfeer is waar het om draait.

Terug in Nederland kwam ik er achter dat de pubquiz ook in Nederland zijn intrede had gedaan en heb in Eindhoven enkele malen met wat vrienden deelgenomen. We hadden iedere keer wel een gezellige avond, maar ik miste toch dat stukje humor en gezelligheid dat de pubquiz in Liverpool juist zo leuk maakte.

Hieruit werd het idee geboren om zelf een pubquiz te gaan presenteren in mijn stamkroeg. Ik denk dat het gelukt is om een dusdanige sfeer te creeëren waarin de deelnemers actief quizzen, maar vooral een gezellig avondje uit zijn.

De afgelopen jaren heb ik inmiddels naast mijn eigen vaste quiz ook vele quizzen gepresenteerd voor een quizbedrijf.

Kwistum

De persoonlijke aanpak

Met Kwistum wil ik een duidelijk onderscheidende sfeer uitstralen. Als quizmaster lees ik niet alleen maar de vragen voor, maar vind ik het ook leuk om op een luchtige manier contact te maken met het publiek.

Bij het samenstellen van een quiz voor bijvoorbeeld families of personeelsfeestjes zorg ik dat er vragen verwerkt worden in de quiz die betrekkingen hebben op de deelnemende personen of zaken die te maken hebben met de groep.

Voor mij voelt elke quiz weer als een feestje en wordt er erg blij van als het weer een geslaagde avond heeft opgeleverd, met tevreden mensen. Dus…….graag tot snel bij jouw quiz!